Koronavuoden vyökoe

1.12.2020

Jos tekniikan suoritus näyttää myöhästyvän, muutetaan tekniikkaa – tai ajoitusta. Tämä pätee paitsi yksittäisen tekniikan kohdalla, myös seuran toiminnassa. Ajoituksen tärkeys korostui marraskuun lopussa.

Koronan vaikeuttama harjoitusvuosi ei kokonaan saanut aikidotoimintaa Riihimäellä pysähtymään, vaikka keväällä ja kesällä ei tatamilla päästykään harjoittelemaan: puistoissa treenailtiin keppien kanssa ja vähän ilmankin. Syksyn aikanakin harjoittelijamäärät tatamilla yhtä harjoituskertaa kohti pysyivät sen verran pieninä, että viranomaissuositukset kokoontumisten henkilömääristä täyttyivät.

Joidenkuiden varmuuden vuoksi pitämistä karanteenitauoista huolimatta harjoituksen pyörivät koko syksyn ja uskaliaat kävivät hyvinkin aktiivisesti. Niinpä päätettiin kauden loppumetreillä pitää vyökoetilaisuus. Tautitilanteen pahentuessa tehtiin kuitenkin nopea päätös oletettavien kokelaiden suostumuksella: aikaistimme koepäivää noin puolellatoista viikolla! Tämä uskallettiin tehdä, koska kaikki kokelaat oli tarkasteltu jo etukäteen ja onnistumismahdollisuudet tiedettiin hyviksi. Ratkaisu osoittauti oikeaksi, sillä vain hiukan ennen harjoitusten alkua tuli tieto, että kahden päivän päästä kaupunki sulkee taas sisäliikuntapaikat!

Niinpä 30.11. harjoituskerran tärkein osa olikin vyökoe. Näimme neljä yksittäistä suoritusta. Kokeet suoritettiin siis yksi kerrallaan, mikä osaltaan hiukan lisäsi painetta, varsinkin kun iso osa yleisöstö oli vanhempia harjoittelijoita. Varsin mukavasti menneiden suoritusten tuloksena seuraamme saatiin aikidoon uusi 6. kyu, uusi 5. kyu, uusi 2. kyu ja uusi 1. kyu. Suorittajat samassa järjestyksessä olivat Keira, Ilkka, Katja ja Juha A. Juha ja Katja olivat toistensa ukeina. Heidän suoritustensa välissä urakoi Juha R. muiden kokelaiden tekniikoiden vastaanottavana osapuolena, mistä kiitos myös seuran puolelta. Yhteishenkeä ja avuliaisuutta, niitä ei ole koskaan liikaa!

***

Aikidossa harjoittelemme kaiken muun lisäksi tilanteisiin sopeutumista. Voitaneen todeta, että ainakaan tältä osin harjoittelu ei ole mennyt ainakaan täysin hukkaan!

RR