Grillailua, chillailua ja hiukan muutakin

28.8.2021

Alkuillasta ehdittiin keppeilläkin
Alkuillasta ehdittiin keppeilläkin
Juha grillaa arvioivan katseen alaisena
Juha grillaa arvioivan katseen alaisena
Joku ehti ennen yhteiskuvaa jo poistua, mutta onneksi nykyään on mahdollista tehdä korjauksia. Tarkkasilmäisimmät huomaavat ehkä myöhemmin lisätyn henkilön. (Kaikki kuvat: Katja)
Joku ehti ennen yhteiskuvaa jo poistua, mutta onneksi nykyään on mahdollista tehdä korjauksia. Tarkkasilmäisimmät huomaavat ehkä myöhemmin lisätyn henkilön. (Kaikki kuvat: Katja)

Juha R. tarjosi idean ja puitteet, joten olihan pitkästä aikaa kokoonnuttava muuallakin kuin dojolla. Näin tehtiin 27.8.

Kiva illanvietto syntyi, kun Juha R. kutsui porukan tontilleen "grillailemaan". Ensimmäinen ehdotus tuli jo pari viikkoa toteuttua aiemmin, mutta saimme isännän suostuteltua ajankohdan siirtoon, joten useampi ehti järjestellä aikataulujaan. Ja jotta järjestely olisi helpompaa, päätimme korvata yhden  perjantain treenikerran illanvietolla.

Ilta alkoi kokoontumalla sisätiloihin hieman rauhoittumaan paikan ja sisäänkäynnin etsiskelyn stressistä. Juttelimmme ja napostelimme ja kuuntelimmme erinomaista musiikkia, kukin mieltymyksensä mukaan painottaen. Hetken rupateltuamme Timi totesi, että käydään nyt ulkona, kun kerran harjoitusvälineitä olivat ihmiset mukanaan tuoneet. Tihkussa suurin osa heilutteli keppejä ja muutama vain huuliaan. Juha lämmitteli grilliä.

Juha ja Reijo olivat jo päivällä käyneet kaupassa hankkimassa kaikenlaista iltaan sopivaa syötävää, kuten erilaisia makkaroita ja patonkeja, salaattiaineksia, limua jne. Niinpä saimme kaikki tarvittavan määrän energiaa loppuillan viettoon. Hieman vinoon asia meni ainoastaan siinä, että muiden syödessä illan isäntä joutui seisomaan paljon grillin ääressä. Toisaalta hän osoitti toimissaan luovuutta käyttämällä polttoaineena jopa nakkeja! Eipä haitannut, kyllä niitä syötäviksikin riitti.

Sisätiloihin siirryttyä tarinoitiin ja naposteltiin musiikin soidessa taustalla. Osallistujista jotkut olivat jo ehtineet lähteä, kun musiikkia käännettiin kovemmalle ja isäntäpari innostui näyttämään tanssillista osaamistaan. Se ei ollutkaan aivan vähäistä. Halukkaat saivat myös opastusta ja niinpä tanssijoita oli useampiakin. Eikä se ollutkaan mitään korva suussa hiihtämistä, vaan reipasta menoa, jota osallistumattomatkin katsoivat mielellään. Havaittiin myös tanssiparin johdattamisen ja yhteistyön yhtäläisyyksiä aikidon tekniikoihin, joten seuran teema säilyi hyvin.

Ilta jatkui aamun puolelle, ennen kuin viimeiset vieraat lähtivät, eivät ajettuina vaan ihan oma-aloitteisesti. Tusinan verran oli osallistujia, joista tämänhetkisen tiedon mukaan kaikki selvisivät koteihinsa. Kiitämme Juhaa kivasta ideasta ja isäntänä toimimisesta. Nämä tilaisuudet ovat hauskaa vaihtelua ja kivoja sikälikin, että nytkin paikalle saapui niitäkin, joita ei ole hetkeen tatamilla näkynyt. Tällainen toivottavasti lyhentää taukoa, kun tapaa kavereita rennommissakin merkeissä. (RR)