Aikuiset

Toistaiseksi harjoittelu keskeytetty. Tiedotetaan lisää.

 

 

Karatejutsu Aikuiset - Toiminnan kuvaus

Karatejutsun aikuistoiminta tähtää täysin itsepuolustuksen harjoitteluun. Käytetyt tekniikat ja niiden sovellukset harjoitellaan sarjojen avulla mahdollisimman automaattisiksi, jonka jälkeen niitä sovelletaan random-tyylillä tehtävissä harjoitteissa, joissa on vähän ennalta sovittuja asioita. Random-harjoitteita on suunniteltu eri tilanteisiin, jotka tähtäävät vain tietyn osa-alueen tekniikoihin. Niissä harrastaja pääsee soveltamaan oppimiaan tekniikoita ja hiomaan niitä lähemmäksi käytäntöä. Lopullinen askel on kamppailu, johon kaikki harjoittelu tähtää. Sitä harjoitellaan eri tilanteista ja lähtökohdista, jotta harrastaja oppii tuntemaan omat voimavaransa ja saa itseluottamusta uhkatilanteisiin.

Eri vyöasteilla edetään erilaisilla aihealueilla, kun on oppinut tarvittavat asiat, siirrytään seuraavaan. Valkoisella vyöllä aloitetaan pääasiassa pitkän etäisyyden kamppailulla, josta edetään lähikamppailun erilaisiin muotoihin. Lopulta dan-arvoilla käytetään aseita puolustautumiseen ja käytetään tarkemmin ihmisen anatomiaa hyväksi. Kontrollin ja taidon kehittyminen antavat mahdollisuuden harjoitella asioita intensiivisemmin.

Lajillisten asioiden lisäksi harjoituksissa kohotetaan kuntoa ja parannetaan etenkin lajiomaista, mutta myös normaalielämää auttavaa, liikkuvuutta. Karatejutsu sopii yhtä hyvin naisille ja miehille, aikuisten toiminnassa kiinnitetään erityistä huomiota myös naisten itsepuolustukseen.

 

Vakuutukset

SBK ei vakuuta harrastajiaan, joten on vähintäänkin suotavaa hankkia vakuutus, joka korvaa myös itsepuolustuslajeissa mahdollisesti tapahtuvat vahingot. Edullinen vaihtoehto on Karateliiton lisenssivakuutus.

 

Kaikilla harrastajilla tulee olla Karateliiton lisenssi

Vaihtoehtona on pelkkä lisenssi tai lisenssi ja Pohjolan vakuutus. Normaalit tapaturmavakuutukset eivät yleensä korvaa kamppailulajeissa tapahtuneita vahinkoja ilman urheilulaajennusta, joka saattaa olla kallis, joten liiton kautta saatava lisenssivakuutus kannattaa. Lisenssien hinnat ovat:

 

  • Lisenssi ilman vakuutusta (pakollinen) 27 €
  • Lisenssi ja Pohjolan vakuutus 69 €

Liitto lähettää harrastajalle laskun valitusta lisenssistä suoraan kotiin. Lisenssi ja vakuutus ovat voimassa, kun lisenssimaksu on maksettu. Lisenssikausi on vuoden mittainen.

Lisätietoa lisenssistä ja vakuutuksesta löytyy osoitteesta

Jos harrastajalla on jo vakuutus, joka kattaa myös kamppailulajeissa sattuneet vahingot, voi siis ottaa pelkän lisenssin.

Harjoitusajat

  • maanantai klo 19.00-20.30 pystypainotteiset treenit (Tatami 1)
  • maanantai klo 20.30-21.30, vapaa sparriaika (Tatami 1)
  • keskiviikko klo 18.00-19,30, mattopainotteiset treenit, (Tatami 3)
  • perjantaisin klo 17.00-18.00 pystytekniikkatreeni ( Training Camp Korjaamolla)
  • perjantaisin 18.00-19.00 mahdollisuus osallistua kehonpainoharjoitukseen Korjaamolla
  • sunnuntaisin klo 18-19.30 lajitreeni ( pysty/matto)