Juniorit ja nappulat

Toistaiseksi harjoittelu keskeytetty. Tiedotetaan lisää.

 

 

 

Karatejutsu Juniorit - Toiminnan kuvaus

Karatejutsun junioritoiminta (8-12-vuotiaat) tähtää lasten monipuoliseen kehittämiseen ja kasvattamiseen. Tekniikat ja harjoitteet kehittävät lasten perusominaisuuksia, kuten motoriikkaa ja koordinaatiokykyä. Tekniikoiden harjoittelu opettaa pitkällä tähtäimellä pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä. Budolajeille tyypilliset säännöt ja salietiketti opettavat lapselle hyviä käyttäytymismalleja ja -tapoja. Kilpailujen ja leikkien kautta lapset saavat kokea onnistumisen iloa ja mahdollisuuden testata ja toteuttaa itseään.

Lapsille opetetaan kamppailun ja tekniikoiden perusteita tulevaisuuden harjoittelua varten, pääpainon ollessa kuitenkin perusominaisuuksien kehittämisessä. Hyvin hallussa olevien perusasioiden päälle on helppo rakentaa.

Junioritoiminnassa pyritään järjestämään halukkaille kilpailutoimintaa Karateliiton järjestämissä kilpailuissa, joissa noudatetaan kilpakaraten sääntöjä. Alle 10-vuotiaille järjestetään ns. pyykkipoikakilpailuja, joiden kautta alueellista ja kansallista kilpailukokemusta voidaan hankkia nuoresta iästä huolimatta.

Gijomon-kai karatejutsu-jaoksen junioritoiminta noudattaa Nuoren Suomen periaatteita. Jaoksella on pitkät junioriperinteet ja Nuori Suomi -sinetti myönnettiin vuonna 2002 todistukseksi laadukkaasta juniorityöstä. Nuori Suomi ja Karateliitto auditoivat junioritoimintamme keväällä 2011 hyvin tuloksin ja laadukas työ Sinettiseurana jatkuu.

 

Nappulat

Nappularyhmä soveltuu perheen pienimmille (5-8). Harjoituksissa pääpaino on enemmän liikuntaan totuttautuminen ja toisten kanssa toimimisessa kuin varsinaisessa tekniikkaharjoittelussa. Nappuloiden tekniikkamäärä on suppea, mutta sitä kautta opetellaan hiljalleen kamppailuharrastamisen perustan luomiseen leikkiä ja hauskanpitoa unohtamatta. Nappuloiden harjoitukset ovat keskiviikkoisin 17-18.

 

Vakuutukset

SBK ei vakuuta harrastajiaan, joten on vähintäänkin suotavaa hankkia vakuutus, joka korvaa myös itsepuolustuslajeissa mahdollisesti tapahtuvat vahingot. Edullinen vaihtoehto on Karateliiton lisenssivakuutus.

 

Kaikilla yli 7-vuotiailla harrastajilla tulee olla Karateliiton lisenssi

Vaihtoehtona on pelkkä lisenssi tai lisenssi ja Pohjolan vakuutus. Normaalit tapaturmavakuutukset eivät yleensä korvaa kamppailulajeissa tapahtuneita vahinkoja ilman urheilulaajennusta, joka saattaa olla kallis, joten liiton kautta saatava lisenssivakuutus kannattaa. Lisenssien hinnat ovat:

 

  • Lisenssi ilman vakuutusta (pakollinen) 30 €
  • Lisenssi ja Pohjolan vakuutus 85 €

Liitto lähettää harrastajalle laskun valitusta lisenssistä suoraan kotiin seuran toimittamien tietojen perusteella. Lisenssi ja vakuutus ovat voimassa, kun lisenssimaksu on maksettu. Lisenssikausi on vuoden mittainen.

Lisätietoa lisenssistä ja vakuutuksesta löytyy liiton

Jos harrastajalla on jo vakuutus, joka kattaa myös kamppailulajeissa sattuneet vahingot, voi siis ottaa pelkän lisenssin.

 

Junioreiden (valkovöiset - vihreävöiset) harjoitusajat ovat seuraavat:

 

  • tiistai 17.00-18.00 valkovöiset (Tatami 1)
  • tiistai klo 18.00-19.30 keltavöiset - vihreävöiset (Tatami 1)
  • torstai klo 17.30-19.00 valkovöiset - vihreävöiset (Tatami 1)
  • keskiviikko 17.00 - 18.00  nappulat