Hokutoryu Jujutsu

Hokutoryu ju-jutsu

Hokutoryu ju-jutsua harrastetaan Riihimäellä Suomen Budokeskuksen alaisuudessa. Omien vetäjien lisäksi treenejä käy usein pitämässä seuran ulkopuolisia ohjaajia.

Hokutoryu on Soke Auvo Niinikedon (10.dan) kehittämä suomalainen ju-jutsun tyylisuunta. Se on suoraviivaista ja tehokasta, eurooppalaiselle ihmiselle kehitettyä ju-jutsua. Hokutoryu ju-jutsu on monipuolinen laji, joka sopii liikunta- tai itsepuolustusmuodoksi jokaiselle ikään tai sukupuoleen katsomatta. Hokutoryu ju-jutsusta on lisäksi olemassa ammattikäyttöön tarkoitettuja muunnelmia (sotilas- ja poliisi-ju-jutsu), joissa on huomioitu nykyaikaisten aseiden, käsirautojen ja ajoneuvojen ym. mukanaan tuomat erityistarpeet.

Hokutoryun tekniikkavalikoima on laaja. Siihen kuuluvat mm. heitot, lukot, potkut, lyönnit, torjunnat, kuristukset ja irroittautumiset. Näiden lisäksi tekniikoihin kuuluvat sotilas- ja poliisiju-jutsun tekniikat.

Hokutoryu ju-jutsua harrastetaan Suomessa 46 seurassa sekä useissa suljetuissa varuskuntien ja poliisien klubeissa. Suomen lisäksi Hokutoryu-ju-jutsua harrastetaan myös kansainvälisesti, mm. Virossa ja Yhdysvalloissa.

Lajin esittelyvideon voit katsoa täältä

Lue lisää Hokutoryu ju-jutsusta lajin virallisilta kotisivuilta