Taas jaosten välistä yhteistoimintaa tatamilla

9.4.2018

Treenikerran ohjaajat harmoniaa tihkuvassa yhteisposeerauksessa.
Treenikerran ohjaajat harmoniaa tihkuvassa yhteisposeerauksessa.

Seuran eri jaosten yhteisten tapahtumien sarjaan tuli tälle vuodelle jo toinen osa, kun budobicin Sadun tammikuussa yhteisesti aikido- ja jujutsujaoksille pitämän treenikerran vastavierailuksi näiden lajien edustajat järjestivät itsepuolustuspainotteisen lajiesittelyn budobickareille keväisenä sunnuntai-iltana 8.4.

Yleisöä näissä treenissä ei ollut aivan yhtä paljon kuin Sadulla, mutta sentään kymmenkunta rohkeaa kokeilijaa. Niinpä neljän vetäjän joukosta riitti ohjaajia ja harjoituspareja joskus hieman ujostellen tekniikoihin suhtautuville naisille, joita budobic-jaoksen edustajat tällä kertaa pelkästään olivat.

Rauhallisesti aloitetun lämmittelyosion aloitti aikido kevyillä venytyksillä ja selänpyöristyksillä, jotka johtivat ukemin alkeisiin. Ju-jutsu jatkoi ja toi mukaan enemmän sykettä ja lihaskuntoakin vaativia liikkeitä. Sitten kokeiltiin muutamia yksinkertaisia ju-jutsun perustekniikoita, jotka osoittautuivat kyllä toimiviksi. Ohjelmassa oli irrottautumisia ja kaatoja, mutta ei sentään mattopainia.

Aikido jatkoi korostaen lajien yhteistä perustaa eli oman asennon pitämistä ja vartalon kiertoja sekä painopisteen pudotusta. Parin horjutuksesta ikkyolla lähdettiin ja iriminageakin kokeiltiin. Lopuksi esiteltiin itsepuolustustekniikka, joka ei ollut kummankaan lajin aivan perusvalikoimaa, vaan synteesi tai sovellus. Se vaati avokämmenlyönnin parin kasvoihin, johon vetäjät ilmoittautuivat vapaaehtoisiksi kohteiksi. Joku ei tahtonut saada lyötyä ollenkaan, mutta kyllä se useimmille löytyi harjoittelemalla. Eräät lätkivät jopa vallan lahjakkaasti, totesivat osumia ottaneen ohjaajat jälkeenpäin.

Positiivinen tunne tästä puolestatoista tunnista jäi ainakin vetäjille ja ilmeisesti useimmille harjoittelijoillekin. Saapa nähdä, miten jaosten välinen yhteistyö tästä jatkuu.

 

Katso lisää kuvia budobicin fb-sivulta.