Pienoisleiri syyskauden piristykseksi

23.9.2019

Lauantain viimeisen harjoituksen jälkeen otettiin leirikuva. Kaikki osallistuneet eivät enää olleet paikalla.
Lauantain viimeisen harjoituksen jälkeen otettiin leirikuva. Kaikki osallistuneet eivät enää olleet paikalla.

SBK:n aikidojaos järjesti syyskauden piristykseksi pienoisleirin 19.—20.9. Ohjaajaksi oli pyydetty Joon Tervakari (4.dan) ja aiheena jo-keppi, painotuksena kumi jo. Leiri oli SBK:n jäsenistölle maksuton.

Leirillä harjoiteltiin perjantai-iltana kahdessa peräkkäisessä tunnin jaksossa ensin muutama peruslyönti, joita sitten tarvittiinkin heti seuraavaksi käydyissä kumi jo-harjoitteissa. Mielenkiintoisena lisänä tutkittiin saman askelkuvion sovittamista aseettomiin tekniikoihin.

Lauantaina puolen päivän tienoilla eli klo 11—13 sama teema jatkui ja käytiin läpi sarjan perjantaina käsittelemättä jääneet tekniikat. Monta mielenkiintoista yksityiskohtaa ja tekniikan heikkoa osuutta tuli korjatuksi ja varsinkin jalkatyön ja vartalon yhteys korostui. 

Toistakymmentä henkilöä ehti tällä pienoisleirillä harjoitella. Koska harrastajien kokemuksen määrä ja vyöarvojen skaala oli todella laaja, ei etenemisvauhti ollut valtavan nopea, mutta se tuskin haittasi ainakaan opetuksen vastaanottajapuolella olleita leiriläisiä. Kaikille riitti mietittävää ja harjoiteltavaa ja ohjaajan kärsivällisyyskin riitti vanhojenkin harrastajien virheiden korjaamiseen.

Kiitos niin leirille osallistuneille ulkopuolisille kuin seuran jäsenillekin. Erityiskiitos ohjaajalle, joka rauhallisesti jakoi tietämystään kaikille. Taas tiedämme hieman enemmän.