SBK 30 vuotta!

8.8.2022

Seuramme juhlavuoden kunniaksi järjestettiin yhteistreeni ja iltajuhla.

Suomen Budokeskus perustettiin 30 vuotta sitten. Sen kunniaksi järjestettiin yhteistreeni korkea-arvoisten opettajien ohjaamana lauantaina 20.8. Tarjolla oli seuramma aktiivisista lajesta koostuva noin tunnin kestävä harjoitus. Hokutoryu ju-jutsun osuuden ohjasi laijn perustaja, soke Auvo Niiniketo. Aikidon periaatteista maistiaisia tarjosi Petteri Silenius -shihan. Budobicin osuuden veti seuramme lajin pääohjaaja Satu Oravala. Yleiskuvauksena voidaan todeta harjoitusrupeaman olleen kiinnostava ja ennen kaikkea – hikinen.

Aikidon osalta aloitimme juhlan jo perjantai-iltana Petteri Sileniuksen ohjaamalla kaksituntisella harjoituksella. Kun lämpötila oli ulkonakin hellelukemissa ja sisällä salillinen kovasti yrittäviä harjoittelijoita, voi todeta tunnelman olleen jo tällä kertaa hikinen — mutta innostava!

Lauantai-iltana oli juhlatilaisuus ruokailuineen. Kolmisenkymmentä seuran jäsentä ja kutsuvierasta kokoontui Kerhohuoneelle. Juhlan hengen mukaisesti jaettiin myös tunnustuksia vuosien varrella tehdystä työstä. Aikido-jaoksen osalta palkittiin kunniakirjalla ja seuran pöytästandaarilla Jouko Partanen, ensimmäinen pääohjaajamme, samoin nykyinen eli Timo Minkkinen. Samoin  palkittiin pitkäaikainen hallituksen jäsen, varapuheenjohtaja ja aikido-ohjaaja Reijo Rajala. Kunniakirjalla palkittiin pitkäaikaiset harrastajat Johnny Saarimäki ja Meira Jokinen.

Ruokailun ja palkitsemisen ohessa oli ohjelmassa jutustelua, budobingoa ja sen aiheuttamaa yllättävää toimintaa sekä musiikkia, jonka tahdissa sitkeimmät jatkoivat pitkälti yli puolen yön. Kokonaisuutena juhlapäivän voi katsoa onnistuneen hyvin, eikä seuraavana päivänä tapahtunut juhlapaikan siivoaminenkaan aivan mahdoton urakka ollut, vaikka tekijöitä ei monta ollutkaan.

-RR