Aloittaminen

Karatejutsu - Aloittaminen

Harrastuksen aloittaminen on helpointa aina kauden alussa, elo-syyskuun vaihteessa ja tammikuussa. Mukaan pääsee kuitenkin myös myöhemmin, jos ryhmissä on tilaa.

Gijomon-kai karatejutsu sopii jokaiselle, joka on kiinnostunut kamppailulajeista. Harjoittelu aloitetaan tekniikoilla, jotka ovat helposti omaksuttavia ja johdattavat nopeasti lajin pariin. Aluksi harjoitellaan kamppailun ja itsepuolustuksen perusteita eri osa-alueilla pääsääntöisesti vastustajan kanssa, jotta heti alusta asti saadaan hyvä tuntuma erilaisiin tilanteisiin. Opetuksessa huomioidaan myös periaatteita, joilla fyysisesti heikommat pystyvät puolustautumaan vahvempia vastustajia vastaan.   

  

Harjoiteltavia asioita:

  

  • pystykamppailun alkeet (lyönnit ja potkut eri etäisyydeltä, suojaus, väistöt ja liikkuminen)
  • itsepuolustustekniikat perusotteisiin (kuristukset, tartuntaotteet)
  • reaktiot vastustajan hyökkäyksiin (tartuntoihin, kuristuksiin, iskuihin)
  • itsepuolustus ja kamppailu maassa
  • myöhemmin puolustautuminen useampaa vastustajaa vastaan.  

  

Aloittelijat harjoittelevat yhdessä kokeneempien harrastajien kanssa. Tekniikat ja harjoitteet on suunniteltu niin, että aloittelija ja kokeneempi voivat helposti harjoitella yhdessä. Siten aloittelijalla on mahdollisuus oppia tekniikoita nopeammin ja saada itseluottamusta omaan harrastamiseen. Järjestelmällinen eteneminen tekniikoissa ja harjoitteissa takaavat kaikille hyvät lähtökohdat lajin harrastamiselle.

Karatejutsun tekniikoiden lisäksi kehitetään lihaskuntoa ja huolehditaan lihashuollosta venyttelemällä.

Aikuisilla on neljät harjoitukset viikossa, kaksi pystyharjoitusta ja kaksi mattoharjoitusta, joista toisessa keskitytään pelkästään tekniikkaan. Lisäksi on mahdollisuus osallistua kahteen ottelutreeniin sekä kuntotreeneihin.

Katso tarkemmat harjoitusajat ja harjoitusmaksut. Lisätietoja antaa pääohjaaja Toni Leivo, puh. 040 507 1781 tai karatejutsu@budokeskus.com.